Casper van Uden maakt naam met ritwinst in AlUla Tour: 'Ploeg gelooft in mij'

Casper van Uden heeft in de AlUla Tour zijn eerste profzege geboekt. Hij versloeg Dylan Groenewegen en Tim Merlier in de sprint.

AlUla Tour 2024 stage 1

De sprinter van Team dsm-firmenich PostNL zat constant goed gepositioneerd in de finale, ging als eerste aan en wist de concurrentie net af te houden. "We zijn allemaal heel blij met dit resultaat", was zijn eerste reactie. "Stiekem wisten we dat we het konden waarmaken. Daarom vochten we er volle bak voor. Als het dan lukt, is dat geweldig."

Van Uden reed in 2023 zijn eerste seizoen op het hoogste niveau en hoewel hij onder meer derde eindigde in Milaan-Turijn, bleef de zegeteller op nul steken. "Vorig jaar wilde ik volgens mij te graag winnen. Daardoor maakte ik fouten die eigenlijk onnodig waren. Bovendien ben ik een paar keer hard gevallen, waardoor de twijfels verder toenamen."

Bij de ploeg van Iwan Spekenbrink geloven ze echter volledig in de kwaliteiten van Van Uden. "Afgelopen winter kreeg ik het volledige vertrouwen vanuit de ploeg en deed ik wat ik kon. Iedereen geloofde namelijk in me. Het is voor mij heel tof om te winnen, maar ook voor iedereen binnen de ploeg. Ik kan ze niet genoeg bedanken."

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos Ā© 2024