Coquard roept zichzelf uit tot winnaar, maar Tim Merlier wint wederom in AlUla Tour

Tim Merlier heeft een tweede etappe gewonnen in de AlUla Tour. Ondanks dat Bryan Coquard zichzelf winnaar waande.

AlUla Tour 2024 stage 3

Een kopgroep van drie zou al vroeg in de etappe ontstaan. Drie onbekenden, die nooit kans zouden maken op de dagzege, want het was andermaal een mooie kans voor de sprinters in de AlUla Tour. Al was de finish wel getrokken op een klein heuveltje. Niet zwaar genoeg om renners te doen lossen, maar wellicht wél om sprinters de benen doen laten leeglopen.

Met Casper van Uden weer in de leiderstrui vatten de sprintersploegen de finale dan ook aan. Al hield de Cyprioot Andreas Miltiadis het nog verrassend lang vol in de finale. Op 6,5 kilometer van de meet werd het peloton opgeschrikt door een flinke valpartij van onder anderen Juan Sebastián Molano, Arvid de Kleijn, sprinter van dienst bij Tudor Pro Cycling, en schaduwfavoriet Lucas Hamilton.

Op drie kilometer van de meet meldde Team dsm-firmenich PostNL zich met vijf renners op kop van het peloton. De Nederlandse ploeg had het uitstekend voor elkaar en onder andere Nils Eekhoff deed een geweldige beurt op kop van het peloton, maar voor het mooie waren ze net 100 meter te vroeg. Het was Tim Merlier die daarom als eerste aanging. DSM-kopman Van Uden had niet de snelheid om mee te gaan in de slipstream. Bryan Coquard had dat wel, riep zichzelf ook uit als winnaar, maar het was Merlier die zijn wiel iets sneller over de meet drukte.

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos Ā© 2024