📸 Hilarische (en enigszins vieze) supporters hebben een bijzonder verzoek voor Van der Poel: 'Spuug op me'

Mathieu van der Poel werd fluitend wereldkampioen in Tabor en had dit verzoek dus best kunnen inwilligen, als was het uiteraard een grapje...

2024 Cyclocross World Championships men elite

Mathieu van der Poel werd voor de zesde keer in zijn loopbaan wereldkampioen veldrijden, waar dit jaar opvallende fans stonden. De cross heeft er geregeld mee te maken. Soms misdragen ze zich zelfs, zoals afgelopen seizoen bij de cross in Hulst.

Tijdens het WK veldrijden in Tabor waren er een paar supporters die daar op ludieke wijze op ingingen. Ze hadden speciaal voor Mathieu van der Poel het bordje dat je hieronder ziet gemaakt...

Het Twitter-account Cycling out of Context spotte namelijk toeschouwers die op een kartonnen bord een verzoek geschreven hadden voor Van der Poel.

"Mathieu, spuug op me", staat erop geschreven. Uiteraard doelen ze daarmee op het incident in Hulst, waar Van der Poel spuugde naar een paar 'fans' die hem de hele wedstrijd uitjouwden en bier naar hem gooiden.

Van der Poel won het WK in Tabor tamelijk eenvoudig. Hij reed in het begin weg, en de concurrentie zag hem pas na een klein uurtje weer terug. Joris Nieuwenhuis en Michael Vanthourenhout completeerden het podium.

Pelotonpraat
  • Photo: Marketa Navratilova/Cor Vos © 2024