Vervaeke ziet Evenepoel evolueren als leider: 'Hij weet steeds beter hoe instructies over te brengen'

Louis Vervaeke rijdt sinds 2022 in dienst van Remco Evenepoel, die volgens de helper door de jaren heen is veranderd.

Soudal Quick-Step 2024 Team Presentation and Media Day

In gesprek met het Waalse La Dernière Heure gaat hij dieper in op de samenwerking met een topper als Evenepoel. "Hij weet wat hij wil, maar is zeer respectvol voor iedereen. Hij is altijd dankbaar voor het werk dat we voor hem doen."

Dat is niet veranderd, maar Evenepoel heeft zich volgens Vervaeke desondanks flink ontwikkeld. "Hij weet steeds beter hoe hij een instructie moet overbrengen. Ik heb de indruk dat Remco elke dag een beetje meer leider wordt. Of ik hem soms advies geef? Dat gebeurt wel eens. En als ik het niet eens ben met wat hij doet, aarzel ik nooit om het hem te zeggen. Dat maakt ons allebei sterker."

Tour de France

Tijdens de mediadag in Calpe sprak Evenepoel uit voor een notering bij de top 5 en minstens één ritzege te gaan. Vervaeke noemt dat een slimme uitspraak. "Remco heeft gelijk als hij zegt naast een ritzege ook te mikken op een top vijf in het algemeen klassement. Dat zijn ambities op maat van iemand die zijn eerste Tour rijdt. Hij kent deze specifieke uitdaging niet."

En de concurrentie is niet mals, weet ook Vervaeke. "Als je ziet hoe Pogacar en Vingegaard de afgelopen edities hebben verpletterd, is het goed om voorzichtig te zijn. Ook al kan Remco voor mij ongetwijfeld strijden om het podium. Maar het is belangrijk dat hij deze uitdaging aangaat met zo weinig mogelijk druk. Als hij een tijdrit en een etappe in lijn wint, is dat al een groot succes."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024