🎥 Vanthourenhout haalt uit na relletje met Kamp: 'Hij wilde revanche voor wat er in Maldegem gebeurd is'

Michael Vanthourenhout finishte tweede in Middelkerke, maar zonder het akkefietje had er wellicht meer ingezeten.

Opmerkelijk akkefietje aan de Belgische kust: Michael Vanthourenhout en Ryan Kamp gingen vrijwel meteen nadat ze het veld indoken, in de clinch met elkaar. De twee kemphanen stonden 10 seconden stil en wisselden wat woorden en boze blikken met elkaar uit, waarna ze hun weg verder hebben gezet.

Na afloop gaf de Europese kampioen meer uitleg over de precieze aanleiding van het akkefietje. "Ik denk dat Ryan nog met revanchegevoelens zit van in Maldegem", zei Vanthourenhout. "Ik weet ook niet wat de bedoeling ervan is."

(Lees verder onder de video)

"Het was wel frustrerend voor mij dat ik daardoor de wedstrijd verlies terwijl hij 13 eindigt. Nogmaals, ik weet niet wat de bedoeling was. We gaan er eens moeten over spreken."

Wat er gebeurd was in Maldegem? "Daar wilde hij ook via de binnenkant van de bocht voorbij gaan en ik sta natuurlijk niet zomaar mijn plaats af. Hij verloor daardoor wat plekjes. Ik denk dat het zijn revanche was. Als Ryan het zo wil spelen, dan is dat zijn probleem."

Iserbyt

In het flasinterview haalde de Europese kampioen ook uit naar zijn eigen ploegmakker Iserbyt. De twee maakten samen jacht op Nieuwenhuis. "Ik denk dat ik het meeste kopwerk heb gedaan. Ik vind het een beetje spijtig dat Eli op het einde niet heeft gewacht op mij. Maar goed, het is nu zo. De wedstrijd is gereden. Ik ben tweede en daar moet ik mee leven."

Achtergrond
  • Foto: X/Pickx Sports