Indrukwekkende Remco Evenepoel stunt in Portugese seizoensopener met solo van 53 kilometer

Remco Evenepoel etaleerde zijn bloedvorm door op indrukwekkende wijze de Figueira Champions Classic naar zijn hand te zetten.

Remco Evenepoel heeft zaterdag in Portugal zijn wegseizoen op gang getrapt en dat heeft de concurrentie geweten. De Belgische kampioen schreef op straffe wijze de Figueira Champions Classic op zijn naam. Op het menu stonden 192 kilometers over heuvelachtig terrein.

Evenepoel moet in bloedvorm verkeren, want al op 53 kilometer van de streep vond hij het tijd om ten aanval te trekken. Hij reed op Rua Parque Forestal (2.3 km, 7.8%) iedereen uit het wiel. Niemand was in staat om het fenomeen te volgen.

De Zwitser Marc Hirschi en het Mexicaanse supertalent Isaac del Toro probeerde nog de oversteek te maken, maar hun moedige pogingen mislukten. Evenepoel bouwde langzaam zijn voorsprong uit en bolde solo over de finishlijn in Figueira da Foz.

De achtervolgende groep bereikte 1'47" na Evenepoel finish. De 23-jarige Belg Vito Braet (Intermarché-Wanty) verraste door de Italiaan Simone Velasco (Astana-Qazaqstan) te kloppen in het sprintje om de tweede plek. Uitslag en beelden:

Results powered by FirstCycling.com

Evenepoel heeft nu op amper 24-jarige leeftijd 51 zeges op zijn palmares staan. 26 daarvan zijn solozeges. Evenepoel blijft nog even in Portugal want woensdag rijdt hij samen met Mikel Landa de Ronde van de Algarve. Ook Wout van Aert zal daar aan de start verschijnen.

Nieuws
  • Foto: X/Eurosport Nederland