Oppermachtige Lucinda Brand maakt er in Exact Cross Sint-Niklaas onewomanshow van

Lucinda Brand heeft de Exact Cross in Sint-Niklaas op haar naam geschreven. Laura Verdonschot klopte Annemarie Worst in de strijd om plek twee.

Hoogerheide World Cup 2024

De nieuwe wereldkampioene is gekend, de eindwinnaars van de klassementen zijn gekend, maar de crosswinter is nog niet helemaal voorbij. Vandaag vond in Sint-Niklaas de slotmanche van de Exact Cross plaats.

Lucinda Brand schoot als een raket uit de startblokken en was na een half rondje cross al gaan vliegen. De Nederlandse kampioene maakte er vervolgens een lange onewomanshow van en won zo haar zesde cross van het seizoen.

De strijd om de resterende podiumplekken was gelukkig wel nog spannend. Verdonschot ging even in haar ééntje op zoek naar de eenzame koploopster, maar ze werd terug bij de lurven gegrepen.

In de slotronde vochten Verdonschot en Worst een duel om de tweede plek uit. Worst sloeg een klein kloofje, maar maakte een foutje waardoor ze onderuit ging. Ze zag vervolgens Verdonschot als tweede over de streep bollen.

Results powered by FirstCycling.com

Het veldritseizoen loopt stilaan op z'n einde. Zondag vindt in Brussel de slotmanche van de X2O Badkamers Trofee plaats. Volgende week zondag wordt met de Sluitingsprijs Oostmalle de crosswinter definitief afgesloten.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024