📸 Eli Iserbyt gaat Mathieu van der Poel achterna en arriveert in Lamborghini Huracan

De Belgische kampioen heeft van zijn sponsor nog maar eens een nieuwe sportbolide in bruikleen gekregen.

NoordzeeCross of Middelkerke 2024 elite men

Deze winter konden niet enkel wielerliefhebbers, maar ook autofanaten zich amuseren tijdens de cross. De grote sterren maken er sinds dit seizoen immers een gewoonte van om in een blitse sportbolide te arriveren.

Mathieu van der Poel was de pionier. Hij kwam vorig jaar op 16 december naar zijn eerste cross in Herentals gereden in een grijze Lamborghini Urus S. De SUV van de Italiaanse sportwagenfabrikant trekt in slechts 3.5 seconden op van 0 naar 100 km/h en is daarmee één van de snelste SUV's ter wereld.

Later kwam de wereldkampioen ook nog opdagen in de Urus S Performante, een nog snellere variant van de Urus S, met een topsnelheid van 306 km/h! Die kost in Nederland rijklaar meer dan 400.000 euro! Van der Poel daagde ook eens op in een goud Lamborghini Huracán SterratoHet zijn overigens allemaal wagen die hij mag gebruiken van de Lamborghini verder in Antwerpen, met wie hij een sponsordeal sloot.

Iserbyt

Het inspireerde Eli Iserbyt om ook in een blitse bolide naar de cross te rijden. Hij sloot een deal met AE Cars, gespecialiseerd in de aan- en verkoop van tweedehands luxewagens. De Belgische kampioen mocht van die garagist zelfs al meer sportwagen lenen dan Mathieu van der Poel!

Iserbyt arriveerde al in een Porsche, twee keer in een Mercedes, één keer in een Ferrari, en vandaag mocht hij een grijze Lamboghini Huracan LP580-2 gebruiken om naar de Exact Cross in Sint-Niklaas te rijden. De snelle Italiaanse sportbolide heeft maar 3.4 seconden nodig om van stilstand naar 100 km/h op te trekken en haalt een topsnelheid van 320 km/h!

Foto: Instagram/iserbyteli
Foto: Instagram/aecars.be

Pidcock

Ook Tom Pidcock heeft de smaak te pakken. De Britse alleskunner kwam toe in Benidorm in een opvallende roze/paarse Porsche 718 Cayman GT4 RS met een prijskaartje van zo'n 250.000 euro. Leuk detail: Mathieu van der Poel heeft in zijn garage exact hetzelfde exemplaar (in een andere kleur) staan!

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024