Tegenslag voor Pogacar: Matej Mohoric moet afzeggen voor WK na val op gravel

Matej Mohoric is er straks niet bij in Zürich. De mysterieuze twitteraar Mou heeft daarover een complottheorie die te maken heeft met Primoz Roglic. De officiële lezing is anders. 

matej mohoric

Tadej Pogacar (Primoz Roglic) missen een belangrijke kracht tijdens het WK op de weg van aanstaande zondag. De Sloveense ploeg moet het namelijk zonder sterkhouder Matej Mohoric doen in Zürich. Twitteraar en Pogacar-fluisteraar Mou denkt daar het zijne van. Daarover later meer.

Mohoric viel bij verkenning gravelwedstrijd

Eerst maar eens de officiële lezing. Die luidt dat Mohoric forfait moet geven omdat hij ten val is gekomen bij de verkenning van een gravelwedstrijd in Girona waar hij aan mee zou doen (de wedstrijd met de welluidende naam de Sea Otter Europe). Mohoric wilde (en wil) namelijk werk maken van het verlengen van zijn wereldtitel gravelracen en zou de wedstrijd als voorbereiding rijden.

Maar hij kwam dus ten val en startte niet in Girona. Hij liep een blessure op aan zijn hand. Mohoric en de bondscoach van Slovenië hakten vandaag de knoop door over deelname aan het WK op de weg en dat viel negatief uit.

"Ik heb sinds de val contact gehad met Matej. We hebben met de definitieve beslissing gewacht tot vandaag, toen Matej de toestand van zijn blessures controleerde tijdens de training. Hij heeft een geblesseerde hand, die ook een paar hechtingen heeft, en zou zondag niet probleemloos kunnen presteren. Zijn vervanger, Matic Zumer, arriveert morgen in Zürich", aldus bondscoach Uros Murn tegen het Sloveense Delo.

Mou denkt er het zijne van

De mysterieuze twitteraar Mou, die veel inside informatie lijkt te hebben over Tadej Pogacar, gelooft de uitleg niet. Hij denkt dat het een excuus is van Mohoric omdat die ziet dat het niet botert binnen de Sloveense selectie.

"De onofficiële versie van zijn afzeggen is dat Mohoric inziet dat Roglic geen teamplayer is, en dat hij daarom niet mee wil werken aan dit WK. Mohoric bijt op zijn tanden. Hij is een slimme jongen. Pogacar ziet alles door een roze bril, maar Moho niet. Die heeft nu besloten om het WK gravel prioriteit te geven."

Nieuws
  • Cor Vos