Vrouw van ex-renner Bouhanni: 'Meeste renners zien er depressief uit, hun magere lijven stralen verdriet uit'

Nacer Bouhanni is opgelucht dat hij renner af is en ook zijn wederhelft is allesbehalve een groot wielerfan.

Heistse Pijl 2023

Nacer Bouhanni zette vorig jaar op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn rijkgevulde carrière. De Fransman met Algerijnse roots boekte maar liefst 70 overwinningen. Na een zware crash in de Ronde van Turkije 2022, waarbij hij een halswervel brak, ging het zowel fysiek als mentaal alleen maar bergaf, waarna hij besloot om er mee te stoppen.

"Ik trainde hard, maar het lichaam noch de geest wilden volgen", zegt Bouhanni in gesprek met de Franse sportkrant L'équipe. "Ik was mezelf niet meer na die vreselijke crash. Ik voel nog altijd de gevolgen van die frontale aanrijding met die man die ineens de straat overstak en ik kreeg schrik in de koers."

Bouhanni 'herleeft' naar eigen zeggen nu hij renner af is en meer tijd met gezin kan spenderen. Dat zegt ook zijn vrouw Hafsia Herzi. "Sinds hij niet meer koerst, is hij niet meer triestig of depressief. Hij is helemaal opengebloeid."

Herzi is trouwens geen onbekende. Ze is een bekende Franse actrice, scenarioschrijver en regisseur. De twee hebben elkaar voor de eerste keer ontmoet in 'Gare de l’Est’ in Parijs. "Ik wist niet dat hij een sprinter was en Nacer wist ook niet wie ik was."

'Grote ongelukkige kinderen'

Van de koers heeft ze niet veel kaas gegeten en ze vindt het ook helemaal geen leuke sport. "De weinige keren dat ik op een koers aanwezig was, zag ik hoe in zichzelf gekeerd de renners waren. Hoe somber ze ogen."

"De meesten zien er depressief uit. Met hun magere lijven die veel verdriet uitstralen. Het was alsof ze doorlopend op de rand van het huilen staan. Midden deze mannen die eerder op grote ongelukkige kinderen lijken, was Nacer lumineus."

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos Ā© 2023