Boonen kritisch op Lefevere: 'Compleet overbodig commentaar op Alaphilippe'

Tom Boonen vindt de uitspraken van Patrick Lefevere over Julian Alaphilippe 'compleet overbodig'. Dat zegt de viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix in Wielerclub Wattage.

TDU 2024 presseconference

Lefevere had zich eerder deze week zeer kritisch uitgelaten over het gebrek aan professionaliteit van Julian Alaphilippe. Iets dat hem op felle kritiek van Alaphilippe's vriendin Marion Rousse kwam te staan.

Boonen: "Het was nu echt niet aan de orde om er nog eens over te begonnen. Zeker niet nu het seizoen op punt van beginnen staat. Ik denk dat dit interview door de mazen van het net is geglipt, want als hier een persverantwoordelijke naar had gekeken was dit nooit gepubliceerd."

"Patrick is nooit de meest subtiele geweest en durft ook via de pers kritiek te geven op renners. Maar het was echt niet nodig om nu nog eens olie op het vuur te gooien terwijl het vuur al gaan liggen was. Compleet overbodig."

Ook Jan Bakelants doet een duit in het zakje. De analisten zijn het erover eens dat het de sfeer binnen Soudal Quick-Step geen goed doet aan de vooravond van Omloop Het Nieuwsblad.

"Aan de ene kant vind ik het mooi dat iemand als Lefevere zijn mening geeft en zo nu en dan een gepeperde uitspraak durft te doen. Hij heeft nog tijd voor de pers terwijl andere managers vaak alleen maar voorgekauwde interviews geven."

"Maar dit was niet nodig. Hij heeft vorig jaar zijn punt al gemaakt ten opzichte van Alaphilippe en daar komt nog eens bij dat Alaphilippe best goed aan het rijden was dit jaar."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos Ā© 2024