Michel Wuyts: 'Lefeveres uitspraken zijn een getuige van misplaatste grandeur'

Michel Wuyts haalt nog maar eens stevig uit naar Patrick Lefevere.

Soudal Quick-Step 2024 Team Presentation and Media Day

Michel Wuyts heeft in zijn podcast Wuyts & De Vlaeminck nog maar eens hard uitgehaald naar Patrick Lefevere. De oud-commentator van Sporza vindt de uitspraken van de ploegbaas van Soudal Quick-Step over Julian Alaphilippe getuigen van 'misplaatste grandeur'.

Ongepast

In de podcast wordt het teleurstellende openingsweekend besproken van de Belgische ploeg met onder anderen Nathan Van Hooydonck. De oud-renner van Jumbo-Visma vindt  de uithaal van Lefevere eveneens ongepast.

"Ik zou dat helemaal niet fijn vinden. Het is misschien mijn karakter maar ik zou dat persoonlijk opnemen, ik zou er niet goed van zijn. Ik zou dat als een persoonlijke aanval beschouwen."

Misplaatste grandeur

"Misschien kent Patrick z'n renners zo goed dat het bij hen wel motiverend werkt. Hij staat natuurlijk al heel lang aan de top, dus hij zal ongetwijfeld dingen goed doen. Maar een genuanceerde uitspraak hier en daar zou misschien geen kwaad kunnen."

Wuyts sluit het onderwerp af. "Als je dat soort problematiek moet oplossen in de pers dan getuigt dat alleen maar van een misplaatste grandeur.

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos Ā© 2024