Evenepoel excuseert zich bij Declercq: 'Ik was een beetje overhyped'

Remco Evenepoel was even boos op zijn voormalige ploegmakker, maar het akkefietje is intussen bijgelegd.

Paris - Nice 2024 - stage 3

Soudal Quick-Step kwam in de ploegentijdrit in Parijs-Nice ondanks hun favorietenrol niet verder dan een vierde pek. Remco Evenepoel zei na afloop dat hun terugval in het tweede deel te wijten is aan de regen en aan... Tim Declercq!

"Hij bleef voor ons rijden in een technische bocht en ging niet aan de kant”, klonk het enigszins gefrustreerd. “Een bedankje aan hem. Dat was echt smerig. Of hij het met opzet deed? Ik hoop van niet, maar het kan wel.”

Declercq kon niet lachen met dat verwijt. "Dat Remco laat uitschijnen dat ik dat mogelijk expres gedaan heb, vind ik heel teleurstellend. Ik ben zo lang ploegmaat geweest van Remco en hij kent me ook een beetje als persoon. Dan kan ik echt niet lachen met zulke insinuaties."

Excuses

Evenepoel besefte al snel dat de emoties in zijn interview na afloop de bovenhand namen en hij ging zich dan ook persoonlijk gaan excuseren bij zijn ex-ploegmakker. Via sociale media deed de Belgische kampioen hetzelfde.

"Het was niet mijn bedoeling om Tim Declercq de schuld te geven, het was gewoon een ongelukkig voorval in de wedstrijd", schreef hij op Instagram. "Sorry als ik jullie wat tijd heb gekost, het was echt niet expres", reageerde Declercq.

Ook via Strava sloeg hij mea culpa. "Nee, Tim Declercq heeft ons de koers vandaag niet laten verliezen! Ik was een beetje overhyped na de etappe en ik wil hem niet kwalijk nemen dat hij ons een beetje in de weg reed!"

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024