Phil Bauhaus zegeviert in derde etappe Tirreno-Adriatico, Jasper Philipsen komt ten val

Phil Bauhaus heeft de derde etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. Hij bleef Jonathan Milan nipt voor.

UAE Tour 2024 - stage 6

In tegenstelling tot de etappe van dinsdag was de finale een stuk veeleisender met een heuveltje en vervolgens was ook de weg naar de finish licht oplopend. Heel zwaar was het allemaal niet, maar toch zou het een rol van betekenis spelen. Slechts twee renners trokken ten aanval: Samuele Zoccarato en Jan Stöckli. Die laatste liet zich echter terugzakken, waarna Zoccarato er alleen voor stond. De Italiaan werd ruim op tijd bijgehaald.

Bij EF Education-EasyPost hadden ze een plannetje. De Amerikaanse ploeg nam de leiding op het gecategoriseerde heuveltje. Wat ze precies van plan waren, werd niet meteen duidelijk, maar hoe dan ook deed het hoge tempo pijn aan de benen van de sprinters. Een van de snelle mannen die in de voorste regionen wisten te overleven: Jonathan Milan.

Regen

Hoewel het ook in de laatste tien kilometer nog omhoogging, was het niet zwaar genoeg om sprinters als Philipsen en Merlier te lossen. In de slotfase begon het ook nog te regenen, en het was sowieso al de hele dag vrij fris geweest in Italië. Alleen toch waren alle grote namen present en meldden sprintersploegen als Uno-X Mobility, Lidl-Trek en Astana Qazaqstan zich op kop van het peloton.

Het koude weer en het zwaardere parkoers hadden toch zijn werk gedaan, want zeker in de laatste twee kilometer liep het nog flink omhoog. Het werd een chaotisch sprint, waarin topfavoriet Jasper Philipsen ten val kwam. in de sprint ging het uiteindelijk tussen Bauhaus en Milan. De eerste was net iets sneller.

Nieuws
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2024