Jonathan Milan verslaat Philipsen in vierde etappe Tirreno-Adriatico

Jonathan Milan heeft de vierde etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. Hij is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Tirreno-Adriatico 2024  - stage 4

In de Tirreno-Adriatico beloofde het weer voor de sprinters te zijn, maar wel voor de spurters die redelijk kunnen klimmen, want er wachtten de nodige hoogtemeters. Ook in de finale liep het nog op en af. Er ontstond een vrij sterke kopgroep met onder anderen Alexander Kamp, Jonas Abrahamsen en Mirco Maestri. Dat drietal wist zich af te scheiden van hun drie medevluchters.

Met nog tien kilometer te gaan hadden ze een voorsprong van een halve minuut. Niet genoeg om kans te maken op de dagwinst leek het. Ondertussen had Tim Merlier de rol moeten lossen in het peloton door het hoge tempo van andere teams. Dat zorgde voor een concurrent minder voor bijvoorbeeld Jasper Philipsen, die zijn ploeg Alpecin-Deceuninck het werk liet doen in de laatste tien kilometer. Ondanks dat hij woensdag tegen de grond was gegaan.

Arensman achtervolgt

De Nederlandse hoop op een goed algemeen klassement, Thymen Arensman, kreeg op een zeer onhandig moment af te rekenen met een lekke band. Na een rommelige wissel moest hij dan ook in de achtervolging. Gelukkig voor hem keerde hij op tijd terug in het peloton.

Ondertussen hadden de drie vooraan nog steeds een voorsprong van een kleine vijftien seconden met vier kilometer te gaan. De bochtige finale was in hun voordeel, maar het speelde hen niet in de kaart dat de laatste anderhalve kilometer nog flink omhoogging. Abrahamsen deed een zeer dappere poging, en even dreigde het zelfs stil te vallen achter hem

De Noor werd op tientallen meter bijgehaald, doordat Pidcock zijn kansen opofferde met een zeer lange sprint. Dat was een lange lead-out voor de andere sprinters. Philipsen leek op weg naar een tweede dagzege, maar hij werd nog voorbijgestoken door een ijzersterke Jonathan Milan.

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos Ā© 2024