Evenepoel baalt van tactische fout én samenwerking: 'Jammer dat niet iedereen dezelfde wil en mentaliteit toonde'

Remco Evenepoel heeft in zijn jacht op de gele trui wat terrein verloren en steekt de hand vooral in eigen boezem.

Paris - Nice 2024 - stage 6

Baaldagje voor Remco Evenepoel in de zesde etappe van Parijs-Nice. De Belgische kampioen reageerde niet op de aanval van Matteo Jorgenson op La Colle-sur-Loup en ziet zijn achterstand in het algemene klassement zo verdubbelen tot één minuut.

"Ik twijfelde een beetje en gokte dan door Jorgensen te laten wegspringen", vertelde hij na de finish aan Het Nieuwsblad. "Op de uitloper van de klim dacht ik nog dat ik er naar toe zou kunnen, maar toen was de grote tactische fout al gemaakt."

"Op de klim bleef hun voorsprong relatief stabiel, dus het was niet dat ze echt wegreden, maar ze werkten vooraan gewoon goed samen. Achteraan wordt er naar mij en Roglic gekeken, wat ook logisch is. De samenwerking was echt nergens.”

In de achtervolging kreeg Evenepoel inderdaad weinig steun en dat vindt hij jammer. Hij wist vooral naar Decathlon AG2R La Mondiale. "Zij hadden zeker iemand kunnen opofferen. Ook de leider Luke Plapp deed opmerkelijk genoeg niets."

Mentaliteit

"Het is zeker jammer dat niet iedereen dezelfde wil en mentaliteit toonde en dat Buitrago ook valt, want die zou zeker meegewerkt hebben. Achteraf gezien kan ik wel fier zijn, want ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en de schade beperkt. In het vervolg moet ik gewoon mijn gevoel en mijn benen volgen."

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024