Philipsen in belangstelling Tudor, BORA en UAE: 'Ik hoop een ploeg te vinden waar ik het beste uit mezelf kan halen'

Jasper Philipsen boekte een ritzege in de Tirreno-Adriatico, maar was nog niet zo dominant als vorig jaar.

Tirreno-Adriatico 2024  - stage 7

Dat heeft ook te maken met een valpartij in een van de etappes. Hij kwam er zonder grote verwondingen vanaf, maar de sprinter was logischerwijs enigszins gebutst en geschaafd. Over zijn vorm richting Milaan-Sanremo twijfelt hij dan ook een beetje, zo vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Het is een van zijn doelen dit voorjaar. "Ik hoop door te bijten en in goede positie boven te komen. Maar dan kan je de beste benen en de beste voorbereiding hebben gehad, wanneer Pogacar gaat aanvallen, of wanneer Mathieu er weer vandoor gaat op de Poggio zoals hij vorig jaar deed, dan weet ik dat het enorm moeilijk wordt voor mij om Milaan-Sanremo te winnen."

Contract

Wat momenteel ook speelt in Philipsen zijn loopbaan: zijn aflopende contract. Vorig jaar werd gezegd en geschreven dat hij bij Alpecin-Deceuninck zou blijven, maar nu is dat niet meer zo zeker. Tudor, BORA-hansgrohe en UAE Team Emirates zouden hem willen hebben.

Onlangs verbond Philipsen zich aan manager Alex Carrera, die Cian Uijtdebroeks van BORA-hansgrohe naar Team Visma | Lease a Bike bracht.

"Ik heb Alex gezegd dat de komende vier, vijf jaar mijn topjaren zullen worden. Ik hoop een ploeg te vinden waar ik het beste uit mezelf kan halen. Dat kan ook in mijn huidige ploeg zijn. Alle opties zijn open. Ik zal het volledige plaatje bekijken en dan beslissen."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos Ā© 2024