Wuyts & Bakelants uiten scherpe kritiek op Evenepoel en ploeg: 'Niets geleerd en niets gewonnen'

Remco Evenepoel krijgt er na zijn prestatie in Parijs-Nice flink van langs van commentator Michel Wuyts en analist Jan Bakelants.

Kristallen Fiets 2022

Remco Evenepoel was vorige week duidelijk de beste man in koers, maar hij is er niet in geslaagd om de koers naar de zon te winnen. De Belgische kampioen moet in het eindklassement Matteo Jorgenson voor zich dulden. Zijn troostprijs is de ritzege op de slotdag, de puntentrui en de bergtrui.

Evenepoel was bergop de gretigste, maar het enthousiasme bij zijn rivalen was niet groot. Toen Jorgenson demarreerde, maakt hij een tactische fout door niet mee te glippen en dat kostte hem uiteindelijk de eindzege. "Over alle dagen gespreid was Evenepoel de beste man in de wedstrijd”, zegt Michel Wuyts aan Het Laatste Nieuws.

“Desondanks ben ik toch op mijn honger blijven zitten. Gezien de bezetting en de relatieve zwakte van Roglic laat hij een geweldige kans liggen om Parijs-Nice te winnen. Iemand met de status van Remco Evenepoel had deze Parijs-Nice moeten winnen.”

Knuffelkritiek

Wuyts vindt dat Evenepoel aan 'knuffelkritiek' doet. "Hij zegt over zichzelf dat hij het goed gedaan heeft en dat hij op de prestaties van Parijs-Nice kan verder bouwen richting het Baskenland en de Tour. Ik denk dat Parijs-Nice niet veel te maken heeft met de Ronde van Frankrijk."

Jan Bakelants treedt Wuyts bij. "Ik verwachtte meer van Evenepoel en hijzelf wellicht ook. Dit jaar staat in het teken van de Tour. En dan hoop je ofwel om niet te winnen en een belangrijke les te leren in Parijs-Nice ofwel om te winnen. Maar hij heeft niets geleerd afgelopen week, én hij heeft niet gewonnen."

Kritiek op ploeg

"Van de drie belangrijke rittenkoersen die hij dit jaar zal rijden, was dit ongetwijfeld de makkelijkste om te winnen, gezien de tegenstand. Evenepoel was lovend over zijn ploegmaats, maar ik zag toch dat die er op cruciale momenten niet stonden."

"En waarom doet Soudal Quick-Step een transfer van Mikel Landa als je die niet meeneemt naar Parijs-Nice? Ik stel me echt vragen bij de manier waarop ze bij die ploeg alles managen", aldus Jan Bakelants.

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2022