Jose De Cauwer: 'Roglic heeft Parijs-Nice een beetje verpest voor Remco Evenepoel'

Remco Evenepoel werd tweede in Parijs-Nice. Jose De Cauwer wijst daarvoor vooral Primoz Roglic aan als zondebok.

Kampioen Wilskracht - Boek Hennie Kuiper

Vooraf waren Remco Evenepoel en Primoz Roglic de grote favorieten voor Parijs-Nice. Het zou een duel der titanen worden in de Koers naar de Zon. Het liep anders. Een derde hond ging er met het been vandoor: Visma-aanwinst Matteo Jorgenson greep de eindzege.

In orde, maar kanttekening

Evenepoel reed wel een prima koers en won de laatste etappe, de bergtrui en de puntentrui; Roglic stelde wat teleur - of hoort het allemaal bij het masterplan? De Sloveen werd pas tiende in het eindklassement en moest bijvoorbeeld ploeggenoot Aleksandr Vlasov (vijfde) voor laten gaan.

In hun analyse van de koers op de website van Sporza zagen commentators Renaat Schotte en Jose De Cauwer dat Remco Evenepoel in orde was, al maakt die eerste daarbij wel een kanttekening.

"Hij moet nog op hoogtestage gaan dus dan ziet dat er allemaal goed uit. We hebben een hele goede Evenepoel gezien, ook al was dat niet tegen Pogacar of Vingegaard."

Roglic verpest het

Dat Evenepoel de eindzege niet kon pakken, lag volgens De Cauwer vooral aan... Primoz Roglic. "Die heeft de boel een beetje verpest voor Evenepoel omdat hij hem in de gaten bleef houden. Zo konden de anderen profiteren en weg blijven."

Hij duidt dat verder als volgt in de etappe waarin Jorgenson zijn slag sloeg. "We kunnen niet zeggen dat Jorgenson de betere was van Evenepoel. Hij was niet degene die daar naar Roglic toe reed. Onderweg is gebleken dat Evenepoel een kans gemist heeft door niet mee te gaan met Jorgenson in die rit."

Tour

De resultaten in Parijs-Nice zeggen evenwel allemaal niets over de Tour, waarin Evenepoel deze zomer zijn debuut zal maken.

"Hier laat Evenepoel niet zien of hij de Tour kan winnen of er op het podium kan staan. Daar zijn andere kanonnen voor nodig. Daar heeft hij vorig jaar tegen proberen te strijden in de Ronde van Spanje en is hij ten onder gegaan in die ene etappe."

Achtergrond
  • foto Carla Vos/Cor Vos © 2017