📺 Wielrennen op tv deze week: seizoensdebuut Mathieu van der Poel, Vlaamse koersen en bijzondere vrouwenkoers!

Mathieu van der Poel maakt deze week z'n seizoensdebuut in Milaan-Sanremo, maar er is veel meer! Een overzicht met alle tv-tijden!

Milano - Sanremo 2023

Per dag nemen we de wielerweek met je door.  Na een maandag en een dinsdag zonder koers op tv is het vanaf vandaag weer iedere dag raak, met zaterdag natuurlijk het eerste monument en het seizoensdebuut van wereldkampioen Mathieu van der Poel als orgelpunt. Een overzicht!

Woensdag

Nokere Koerse, vrouwen: 12.15 uur, Eurosport 1 en Sporza (Canvas). Aan de start: Lotte Kopecky, Lorena Wiebes, Chantal van den Broek-Blaak, Chiara Consonni, Emma Norsgaard, Floortje Mackaij, Julie De Wilde.

Nokere Koerse, mannen: 16.00 uur, Eurosport 1 en 14.30 uur Sporza (VRT1). Aan de start: Tim Merlier, Jasper Philipsen, Fabio Jakobsen, Arvid de Kleijn, Gerben Thijssen, Pascal Ackermann, Milan Menten, Elia Viviani.

Wat te verwachten? Meestal is het sprinten geblazen op de steentjes van de Nokereberg, waar de renners en rensters meerdere keren langskomen in de lokale ronde. Vorig jaar won Lotte Kopcky bij de vrouwen en Tim Merlies bij de mannen.

Milaan-Turijn, mannen: 14.30 uur, Eurosport 1. Aan de start: Ethan Vurnon, Casper van Uden, Marc Hirschi, Alberto Bettiol, Marijn van den Berg, Mark Cavendish, Arne Marit, Rune Herregodts.

Wat te verwachten? Milaan-Turijn is een vreemde koers. De ene editie pakt de organisatie uit met een sprintersparkoers, de andere editie is het weer een klimmersfestijn. De deelnemerslijst doet vermoeden dat de sprinters nu aan de beurt zijn, maar er zitten in de finale toch ook nog een paar pittige klimmetjes.

Donderdag

GP Denain, mannen: 14.00 uur, Eurosport 1. Aan de start: Yves Lampart, Tim Wellens, Arnaud De Lie, Lars Boven, Laurenz Rex, Stefan Küng, Juan Sebastian Molano.

Wat te verwachten? Wordt het sprinten of kunnen de sterke mannen op de kasseien een elitegroepje forceren? Dat is altijd de grote vraag in Denain.

Vrijdag

Bredene-Koksijde Classic, mannen: 14.15 uur, Eurosport 1 en Sporza. Aan de start: Dylan Groenewegen, Arvid de Kleijn, Arnaud De Lie, Gerben Thijssen, Juan Sebastian Molano.

Wat te verwachten? Vorig jaar was het door de weersomstandigheden een zware koers, maar dit jaar is het veel beter weer: sprinten dus.

Zaterdag

Milaan-Sanremo, mannen: 9.50 uur, Eurosport 1 en 13.35 uur VTM. Aan de start: Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar, Mads Pedersen, Filippo Ganna, Christophe Laporte, Olav Kooij.

Wat te verwachten? De lancering van Mathieu van der Poel op de Poggio staat gepland voor rond de klok van vieren.

Zondag

Trofeo Alfredo Binda, vrouwen: 14.30 uur Eurosport 1. Aan de start: Shirin van Anrooij, Puck Pieterse, Marlen Reusser, Silvia Persico, Mavi Garcia (en de startlijst is nog verre van compleet).

Wat te verwachten? De Trofeo Alfredo Binda is samen met de Ronde van Drenthe een van de weinige koersen die geen mannelijke tegenhanger heeft in de WorldTour bij de vrouwen. Het is een prachtige koers over heuvelachtig terrein in Italië, die vorige jaar na een solo werd gewonnen door Shirin van Anrooij.

Cholet-Pays de la Loire, mannen: 16.00 uur Eurosport 1. Aan de start: Sam Bennett, Tom Van Asbroeck (en veel ploegen hebben hun namen nog niet bevestigd).

Wat te verwachten? Een sprint.

Achtergrond
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023