Richard Plugge: 'Willen geschiedenis schrijven, in één adem genoemd worden met Barça, All Blacks en Bulls'

CEO Richard Plugge van Visma | Lease a Bike legt de lat heel hoog voor zijn wielerploeg. The sky is the limit na de Tirreno en Parijs-Nice.

Team presentation Visma | Lease a Bike 2023

'Working on a dream' is een liedje van Bruce Springsteen. Het zou het lijflied van Richard Plugge kunnen zijn. Toen hij in de ploeg stapte was he huidige Visma | Lease a Bike min of meer het lelijke eendje van de WorldTour; inmiddels is het een gele machine die koers na koers wint.

Unieke prestaties

Vorig jaar zorgden ze al voor een unieke prestatie door met Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Sepp Kuss respectievelijk de Giro, Tour en Vuelta te winnen. Het nieuwe seizoen is nog maar nauwelijks begonnen of er was al weer een nieuwe ongeziene sportprestatie: het tegelijkertijd winnen van Parijs-Nice en de Tirreno-Adriatico, met Matteo Jorgenson en Jonas Vingegaard.

Het is precies wat Visma | Lease a Bike wil. Ze willen niet 'zomaar' een wielerploeg zijn. Het is een project dat wielrennenoverstijgend moet zijn, wordt duidelijk uit de woorden van CEO Richard Plugge.

Barça, Bulls, All Blacks

"Wij willen sportgeschiedenis schrijven. Het lijkt ons prachtig wanneer Team Visma | Lease a Bike ooit in één adem wordt genoemd met historische sportploegen als FC Barcelona, Chicago Bulls en The All Blacks. We willen graag op onze eigen manier ieder jaar weer een stapje zetten richting een historische status."

"Het is nog nooit gebeurd dat hetzelfde team in hetzelfde jaar zowel Parijs - Nice als Tirreno - Adriatico wint. Ik hoop niet dat het winnen stopt.", tekent In De Leiderstrui op uit de mond van Plugge.

Achtergrond
  • Photo: Cor Vos/Cor Vos © 2023