Kopecky soleert naar overwinning in Nokere Koerse ondanks val: 'Ik heb nu geen last van mijn val'

Lotte Kopecky heeft zichzelf opgevolgd als winnares van Nokere Koerse. De andere podiumplekken waren voor Lorena Wiebes en Lily Williams.

Danilith Nokere Koerse 2024 Women

De finale van Nokere Koerse begon al vrij ver van de meet. Onder anderen Femke Markus en Lorena Wiebes trokken ten aanval, maar hun groep kwam uiteindelijk niet weg. Op zo'n 25 kilometer van de meet volgde een samensmelting, waarna de Australische Anya Louw vervolgens aanviel. Louw reed al snel een voorgift van 25 seconden bijeen.

Zo'n tien kilometer later voegden drie rensters zich bij Louw, namelijk Valerie Demey, Stina Kagevi en Femke de Vries. Eén probleem voor de aanvallers: achter hen formeerde SD Worx-ProTime zich. Op een van de laatste kasseienstroken zat hun poging erop omdat Lotte Kopecky stevig versnelde.

De wereldkampioene deed dat met haar ploeggenote Lorena Wiebes in haar wiel. Beiden waren eerder in de koers nog ten val gekomen, maar ondanks de nodige kledingscheuren was dat zonder erg. Er was één renster die haar karretje wist aan te haken: de verrassende Lily Williams. Nog één iemand wist even later de oversteek te maken, namelijk de Cubaanse Arlenis Sierra van Movistar.

Kopecky versnelt

Toen Kopecky nogmaals versnelde op zeven kilometer van de meet kon er echter niemand meer volgen. Ze reed al snel een voorsprong bijeen van meer dan twintig seconden, en ze soleerde dan ook redelijk eenvoudig naar een volgende overwinning. Achter Kopecky completeerden Wiebes en Lily Williams het podium.

Kopecky na afloop: "Ik vind het een leuke koers met een leuk parkoers. We wilden de koers hardmaken en daarom ging ik op zeventig kilometer van de meet. Het was nog iets te vroeg. Bij de beslissende aanval stond de wind van schuin en daardoor werd het vrouw tegen vrouw."

In de beginfase kwam Kopecky nog ten val, maar waarschijnlijk zonder erg. "Ze vielen voor me en ik kon geen kant meer op. Ik heb er nu geen last van, het valt allemaal wel mee. Misschien dat de stijfheid vanavond nog een beetje opkomt."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos Ā© 2024