Pogacar is kritisch voor UAE, maar ook blij: 'Op podium met 2 vrienden is één van mijn mooiste momenten'

De Sloveen heeft Milaan-San Remo opnieuw niet kunnen winnen, maar is wel dolgelukkig dat hij met twee goede vrienden op het podium mocht.

Jasper Philipsen heeft zijn allereerste monument te pakken. Op de Via Roma klopte hij Michael Matthews in een millimetersprint. Tadej Pogacar mag na een vijfde plek in 2022 en een vierde plek in 2023, voor het eerst mee op het podium in La Primavera, maar daar is hij niet echt tevreden mee.

UAE Team Emirates ging op de Cipressa zo hard te keer, dat Pogacar en daarna alleen voor stond. De Sloveen haalde op de Poggio twee keer verschroeiend uit, maar hij kreeg de grote tenoren er niet af. "Op de Cipressa kwamen we enkele percentjes tekort, en op de Poggio moest ik te lang wachten", luidt zijn conclusie.

"Ik probeerde twee keer aan te vallen want ik had ongelooflijke benen. Ik heb er alles aan gedaan om derde te worden en ik denk niet dat ik veel beter had kunnen doen in deze situatie. Ik was er nog dichtbij. Vandaag was niet alles perfect. Er is een klein beetje frustratie."

Met vrienden op het podium

Toch glunderde de Sloveen op het podium in San Remo. Hij komt namelijk erg goed overeen met winnaar Jasper Philipsen en de nummer twee, Michael Matthews. "Dit is misschien wel het mooiste podium ooit. Michael en Jasper zijn zeer goeie vrienden."

"Het is heel mooi dat ik van hen verlies. Dit podium is één van de mooiste momenten in mijn leven. En ook op 4 en 5 (Pedersen en Bettiol) eindigden vrienden. Het is mooi hoe we elkaar respecteren. We geven alles, maar we zijn vrienden."

Achtergrond
  • Foto: X/Milano Sanremo