Mathieu van der Poel: 'Ik win liever zelf, maar ik gun het Jasper wel'

Alpecin-Deceuninck heeft voor het tweede jaar op rij én met twee verschillende renner La Primavera gewonnen.

Milano Sanremo 2024

Mathieu van der Poel heeft tijdens Milaan-San Remo, zijn eerste koers van het seizoen, laten zien dat hij in bloedvorm verkeert, maar het is hem niet gelukt om zichzelf op te volgen.

Alert

De wereldkampioen reageerde alert op de verschroeiende demarrages van Tadej Pogacar op de Poggio, maar toen alles weer samentroepte op de Via Roma, besloot hij zijn ploegmakker Jasper Philipsen met een indrukwekkende lead-out naar de overwinning te loodsen.

De kersverse winnaar strooide na afloop uiteraard met lof naar Van der Poel. "Wat Mathieu voor mij deed, was ongelooflijk. Hij heeft zich echt een teamspeler getoond en ik ben hem heel dankbaar", klonk het voor de camera van VTM.

Van der Poel geniet mee

Van der Poel deed het met plezier. "Ik win liever zelf, maar ik kan hier ook wel van genieten. We hebben elkaar al vaak geholpen in koers, ik gun het hem wel. Jasper kwam aan de voet van de Poggio al zeggen dat hij superbenen had."

"Zelf heb ik er ook alles aan gedaan om weg te geraken. Ik had natuurlijk graag met Tadej naar de meet gereden, maar ik had niet verwacht dat hij op het einde nog eens kon wegrijden. Daar ben ik heel diep moeten gaan. Ik was zeker in orde en hoop dat ik nog iets beter word."

Achtergrond
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2024