Thijs Zonneveld over contract Philipsen: 'Sportief zit hij op zijn plek, maar hij zal elders ongetwijfeld meer kunnen verdienen'

Jasper Philipsen won zaterdag met Milaan-Sanremo zijn eerste monument. Daarmee verhoogde hij zijn marktwaarde.

Milano Sanremo 2024

De Belgische sprinter is namelijk gewild. Zijn contract loopt aan het eind van 2024 af en Alpecin-Deceuninck wil uiteraard verlengen, maar ook Tudor, UAE Team Emirates en BORA-hansgrohe zouden hem willen vastleggen. Thijs Zonneveld vertelt in In het Wiel wat volgens hem de beste keuze zou zijn.

Geen klassementsrenner

"Als je over alle ploegen heengaat, zijn er niet heel veel ploegen die hun team volledig rond een sprinter bouwen. Bij Alpecin-Deceuninck heeft hij niet het probleem om voor het klassement te moeten gaan met een andere renner. Dat scheelt een stuk. Als je sprinter bent en je wil weer groen winnen in de Tour en kansen krijgen in klassiekers..."

Dan is Alpecin-Deceuninck misschien wel de beste ploeg voor Philipsen. "Financieel kan hij elders een stuk meer verdienen, maar als je sportief gaat kijken... Welke ploeg is dan beter? Sportief zit hij gewoon volledig op zijn plek, maar hij zou ongetwijfeld ergens anders een stuk meer kunnen verdienen. Je haalt een garantie op succes binnen."

Financieel

Als sprinter moet je ook renners om je heen hebben, zoals hij heeft bij Alpecin-Deceuninck. "Als sprinter moet je gasten om je heen hebben die in je geloven, die de hele dag iets voor je willen doen."

"Hij wordt ongetwijfeld goed betaald door Alpecin-Deceuninck, maar het zou zeker kunnen dat er een ploeg is die zegt: we doen er nog wat extra bovenop voor zo'n goede sprinter. Alleen ja, bijna alle goede ploegen hebben al een sprinter."

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos Ā© 2024