Analisten De Wolf en Sergeant eens: 'Zonder Van der Poel is Pogacar weg, hij neemt zoveel gewicht weg voor Philipsen'

Mathieu van der Poel offerde zich in de finale van Milaan-Sanremo op in dienst van Jasper Philipsen, die het ook afmaakte.

Milano Sanremo 2024

In de podcast Café Koers analyseren ze de prestatie van Van der Poel. "De suprematie van Van der Poel, die alle gaatjes dichtrijdt...", begint Dirk De Wolf zijn verhaal. "Ze hebben het goed uitgespeeld. De inspanningen van Pogacar waren weer van hoog niveau. Die tweede versnelling was grote klasse."

Onder controle

De Sloveen sloeg een gat, maar Van der Poel wist het met een uiterste krachtsinspanning te dichten. "Zonder Van der Poel is Pogacar weg. Dan is het gaatje vijftig meter en gaat iedereen naar elkaar kijken. En vervolgens zijn er de aanvallen op het vlakke, die Van der Poel ook nog onder controle heeft."

Marc Sergeant is het eens met zijn collega. "Bij de tweede keer dat Pogacar ging, dachten we: wat nu? Dan rijdt Van der Poel het toch maar dicht. En op een manier dat alles nog kon. Hij reed er niet meteen naartoe, maar had Pogacar wel onder controle, en tegelijkertijd had de rest nog hoop dat het een sprint zou worden. Hij liet ook telkens een meter of vier in de afdaling."

Neemt gewicht weg

Volgens De Wolf wordt Alpecin-Deceuninck een heel andere ploeg als Van der Poel aanwezig is. "Een Van der Poel in de Tour, in Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix. Je moet het kunnen afmaken, maar het neemt zoveel gewicht weg voor Philipsen."

"Iedereen is van een ander niveau met hem. Een Gianni Vermeersch zie ik niet doen wat hij in Milaan-Sanremo deed zonder Van der Poel. Nu wel. Dat zit 'm ook in het hoofd."

Achtergrond
  • Photo: Franck Faugere/POOL/PN/Cor Vos © 2024