Roxanne Bertels teleporteerde vriendin van Philipsen via facetime naar de Via Roma

Melanie Peetermans heeft dankzij de vriendin van de wereldkampioen toch een beetje kunnen meevieren met haar wederhelft.

Milano Sanremo 2024

Melanie Peetermans heeft zaterdag een topdag beleefd. De Open Huizendag van het immokantoor waar ze voor werkt, was een groot succes. Maar het beste moest nog komen: terwijl ze potentiële kopers een rondleiding gaf, won haar wederhelft Jasper Philipsen Milaan-San Remo.

Peetermans kon jammer genoeg niet afzakken naar San Remo. "Onze Open Huizendag is toch zo’n beetje onze nationale feestdag", vertelt ze aan Het Laatste Nieuws. In de finale vond ze wel de tijd om de koers op haar smartphone te volgen, maar door een haperende internetverbinding heeft ze de finish gemist.

"Het was nog 2,5km en ineens ontplofte mijn telefoon. Ook mijn papa belde en toen nam ik maar op: ‘Hij wint!’, riep hij. Toen barste er bij mij en mijn collega ook grote euforie uit. Ik stond keihard te bibberen op mijn benen."

Roxanne Bertels

Ook Philipsen schreeuwde zijn vreugde uit na de finish. Hij werd langs alle kanten omhelsd, maar zijn trouwste supporter was er niet. Toch heeft Peetermans eventjes kunnen meevieren en dat allemaal dankzij Roxanne Bertels, de vriendin van Mathieu van der Poel, die wel op de Via Roma stond.

"Ze facetimede mij en wrong zich door het gewoel op de Via Roma tot bij Jasper. Het was echt vlàk na de finish en we konden mekaar toch even zien. Even samen vieren - ik met de tranen in mijn ogen, hij die maar juichte en riep en door iedereen omhelsd werd."

Brugge - De Panne

Peetermans verwacht overigens niet dat de honger van Philipsen nu even over is. "Woensdag moet hij opnieuw koersen, in de Classic Brugge-De Panne. Als hij daar de sprint om de overwinning verliest, zal hij weer zitten mokken en boos op zichzelf zijn."

"Dát is Jasper: een geboren winnaar die altijd het beste uit zichzelf wil halen. Maar hij is ook mijn grote liefde en mijn beste vriend. En daarom zijn we gek op elkaar, denk ik - daar verandert het winnen van Milaan-Sanremo niks aan."

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos Ā© 2024