Van Hooydonck over verhouding bij Alpecin-Deceuninck: 'In volgende koersen staat Van der Poel nog twee trapjes boven Philipsen'

Mathieu van der Poel vertelde dat hij nog niet de benen van vorig jaar had in Milaan-Sanremo, maar dat verwachtte hij ook niet.

Milano Sanremo 2024

De wereldkampioen vertelt regelmatig dat hij over het algemeen een paar koersen nodig heeft om in absolute topvorm te raken. Desondanks was hij volledig op de afspraak op de Poggio, want hij wist twee aanvallen van Tadej Pogacar te neutraliseren. Daardoor kon zijn teamgenoot Jasper Philipsen uiteindelijk winnen.

Switch gemaakt

Nathan Van Hooydonck analyseert de prestatie van de Nederlander in de podcast Wuyts & Vlaeminck. "Wat hij gedaan heeft, hebben we nooit eerder gezien van hem. Op de Poggio was hij fantastisch, maakte hij echt indruk, maar in de afdaling straalde hij passiviteit uit en maakte hij geen aanstalten om Pogacar te passeren."

Dat had Van der Poel zeker gekund volgens de Vlaming. "Die kan Pogacar eraf rijden in de afdaling. Naast Pidcock is hij de beste piloot in de kopgroep, maar toen hadden ze de switch al gemaakt in de ploeg. Hij heeft de perfecte koers gereden. Als hij de benen van vorig jaar had, dan was hij na de eerste demarrage erover gegaan. Dan had hij zelf proberen de schifting te maken, maar nu switchte hij op de top."

Rolverdeling

Een potentieel probleem ziet Van Hooydonck niet bij Alpecin-Deceuninck. Hij denkt dat Van der Poel en Philipsen prima met elkaar kunnen rijden en de rolverdeling ook wel duidelijk is.

"Ik zie de verhouding tussen Philipsen en Van der Poel niet als een probleem. Dat zou in elk geval geen probleem moeten zijn. Mathieu heeft het erop staan in al die andere wedstrijden. In Milaan-Sanremo stond hij één trapje boven Philipsen, maar in die andere koersen staat hij twee trapjes boven Philipsen."

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2024