Net als Van der Poel toonde ook vriendin Roxanne Bertels zich een waardig helper: 'Ze kroop tussen het mierennest van journalisten om ons een moment te gunnen'

Mathieu van der Poel was de ideale ploegmaat van Jasper Philipsen in Milaan-Sanremo, maar ook vriendin Roxanne Bertels was dat.

Paris Roubaix 2023 elite

Dat zit zo: de vriendin van Philipsen, Melanie Peetermans, was niet aanwezig in Italië, want ze was in België aan het werk tijdens een openhuizendag. "Mijn collega en ik hebben toch even een livestream opgezet", vertelt ze in gesprek met MNM. "Zo hebben we de wedstrijd een kleine beetje kunnen volgen."

Waar Van der Poel zich in de finale van La Primavera een waardig helper toonde, deed vriendin Roxane dat net na de finish 'in dienst van' Peetermans. "Roxanne facetimede me meteen na de zege. Ze kroop tussen het mierennest van journalisten om ons toch dat moment te gunnen. Ik ben haar daar superdankbaar voor."

Laatste 30 kilometer teruggekeken

Een dag nadien vloog Philipsen terug naar België, waar hij zijn goede vorm hoopt door te trekken in de Classic Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem. Toch heeft hij samen met Peetermans nog eens genoten van Milaan-Sanremo. "Toen we thuiskwamen van Zaventem, hebben we de laatste dertig kilometer samen opnieuw bekeken."

"Dat was grappig: Jasper wist perfect wat er ging gebeuren, maar ik niet. Hij heeft toen uitgelegd hoe hij dat moment beleefd heeft. Dat was supertof. In tegenstelling tot de Tour heeft Jasper nu geen rustperiode. Hij is opnieuw superhard aan het werken en gezond aan het eten voor de komende doelen."

Nieuws
  • Photo POOL Franck Faugere/Cor Vos Ā© 2023