Waarom Van Aert Gent-Wevelgem niet rijdt: 'Aantal dagen rust nemen om het juiste effect van de hoogtestage te hebben'

Wout van Aert rijdt vrijdag de E3, maar zal zondag niet aan de start staan van Gent-Wevelgem.

Gent-Wevelgem in Flanders Fields 2023

Er is al veel gezegd en geschreven over de aanpak van Wout van Aert, die ervoor koos om de voorbije tijd op hoogte te verkeren. Vandaag keert hij terug in België na drie weken op de Teide. De gedachte is dat Van Aert beter zal zijn als hij de hoogtestage korter voor de belangrijkste koersen zou inplannen.

Twee dagen na terugkomst, rijdt Van Aert al de E3, die hij vorig jaar won na een sprint met zijn grote rivalen Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. "Je kunt Harelbeke zien als verlengstuk van mijn hoogtestage. Daarna wil ik een aantal dagen rust nemen, om het juiste effect van de hoogtestage te hebben en uitgerust naar de Ronde te gaan", vertelde hij tegen Het Laatste Nieuws.

Geen Gent-Wevelgem

Na Milaan-Sanremo gaat er dan ook een streep door Gent-Wevelgem, die ook al op Van Aerts erelijst staat. "Als ik Gent-Wevelgem wilde rijden had ik mijn stage anders moeten indelen. Dwars door Vlaanderen ligt dan net goed om nog een laatste wedstrijdprikkel te krijgen."

Gent-Wevelgem van vorig jaar is een van de meeste besproken koersen van 2023. Van Aert reed samen met ploegmaat Christophe Laporte weg in de heuvelzone en de concurrentie zag hen pas aan de streep weer terug. Aan die meet gunde Van Aert de zege aan Laporte. Iets dat niet door iedereen werd gewaardeerd.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos Ā© 2023