🎥 Philipsen klopt Merlier vanuit kansloze positie in Classic Brugge - De Panne

Jasper Philipsen heeft de Classic Brugge - De Panne op zijn naam geschreven na een incidentrijke massasprint.

Tirreno-Adriatico 2024  - stage 7

Heel wat snelle mannen kwamen woensdag afgezakt naar het centrum van Brugge. Onder meer Jasper Philipsen, Dylan Groenewegen, Tim Merlier Arnaud Démare, Gerben Thijssen, Danny van Poppel, Arvid de Kleijn en Sam Welsford waren van de partij.

Er waaide vandaag een zacht briesje aan de Belgische kust en dus kregen we een editie zonder waaiergeweld te zien. Op 24 kilometer van de streep liet Thomas Gachignard zijn twee medevluchters achter. Het peloton zat de jonge Fransman lange tijd op de hielen en greep hem in de finale bij de lurven.

Een massasprint in De Panne was onvermijdelijk. In de nerveuze aanloop kwamen enkele renners ten val en kwam het tot een aanvaring tussen Jasper Philipsen en Tim Merlier. Die laatste leek te gaan winnen, maar een slecht gepositioneerde Philipsen kwam spectaculair opzetten en remonteerde hem op de streep. Danny van Poppel werd derde. Beelden en uitslag:

Results powered by FirstCycling.com

Reactie Merlier

Merlier was meteen na de finish zichtbaar misnoegd. "Op het moment dat ik wil aangaan krijg ik een duw langs achter", zei hij in het flashinterview. "Ik heb me ingehouden. Als ik had doorgeduwd, dan was Jasper (Philipsen) over de vangrail gevlogen en dan ging ik wellicht de schuldige geweest zijn. Ik heb mijn sprint niet kunnen rijden en dat is frustrerend."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2024