🎥 Van den Berg grijpt enige sprinterskans in Catalonië, Balsamo klopt Kool in Brugge-De Panne

Marijn van den Berg boekte zijn eerste zege van het seizoen, Elisa Balsamo mag voor de vierde keer dit seizoen het zegegebaar maken.

Volta Ciclista a Catalunya 2024-4

De sprinters hebben in de Ronde van Catalonië niets te zoeken. Het peloton trekt namelijk een week lang door de bergen, behalve op dag vier. De etappe van vandaag liep over relatief vlak terrein en eindigde met een massasprint in Llieda.

Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) greep die enige sprinterskans met beide handen. De 24-jarige Nederlander klopte de Belg Arne Marit en de Let Emīls Liepiņš. Het is zijn eerste zege dit seizoen en de vierde overwinning in zijn carrière (reactie onderaan).

Beelden

Uitslag

Results powered by FirstCycling.com

Classic Brugge - De Panne

Ook in de Classic Brugge - De Panne werd er gesprint. Elisa Balmamo won met overmacht en mag al voor de vierde keer dit seizoen juichen. De Italiaanse ex-wereldkampioene klopte de Nederlandse Charlotte Kool en de Poolse Daria Pikulik. Beelden en uitslag:

Results powered by FirstCycling.com

Reactie Marijn van den Berg

"Het is een grote opluchting', sprak Van den Berg na zijn overwinning. 'Ik was aan het twijfelen of ik wel nog kon winnen, maar gelukkig was het vandaag prijs. Iedereen had het moeilijk, want er waren geen grote sprinttreinen aanwezig en dus moest iedere spurter zijn eigen weg banen."

"Vooral Bryan Coquard positioneerde zich goed en het was een echt gevecht om zijn wiel. Uiteindelijk was ik het, die zijn wiel te pakken had, en kon ik nog over hem springen. Het was geen waanzinnig spurt, maar genoeg voor de overwinning."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2024