🎥 Bram Tankink oog in oog met wolf tijdens gravelritje in eigen land

Bram Tankink kwam geen renner van The Wolfpack, maar een echte wolf tegen het lijf gelopen aan de Brabantse Wal.

De wolvenpolitie in Nederland is al enkele jaren aan een steile opmars bezig. Steeds meer mensen hebben het geluk dat ze het zeldzame en doorgans schuwe roofdier in het wild kunnen spotten. Bram Tankink hoopte al lang eens een wolf te kunnen tegenkomen en dat is hem nu eindelijk gelukt!

Huilende wolf

De 45-jarige ex-prof ging donderdag de Grenspalenklassieker, een toertocht over gravelwegen aan de Brabantse Wal, verkennen tot hij plots oog in oog kwam te staan met een wolf.

Het dier bleek overigens helemaal niet bang en begon zelfs te huilen. Tankink kon enkele beelden maken van zijn ontmoeting met moeder natuur.

"De verkenning van de grenspalenklassieker Brabantse Wal werd een van de beste dagen op de fiets toen we oog in oog kwamen met een wolf", schreef hij. "Altijd gehoopt om een wolf te mogen spotten op een van mijn fietstochten."

Grenspalenklassieker

Tankink maakt zelf deel uit van de organisatie van de grenspalenklassieker, die op 20 april plaatsvindt. De start ligt in Bergen op Zoom. Er is een weg- en gravelversie en deelnemers kunnen kiezen tussen 90, 120 of 150 kilometer.

De grenspalenklassieker heeft die naam omdat ze langs de vele oude grenspalen die de grens, in dit geval, tussen Nederland en België gaat. Tankink en zijn maat Jos van Emden maakten er een sport van om zoveel mogelijk grenspalen in Nederland en België af te vinken.

Pelotonpraat
  • Foto: Instagram/bramtankink