Gewicht Gent-Wevelgem op schouders Alpecin-Deceuninck aldus Van Hooydonck: 'Bijna geen scenario denkbaar dat ze niet meedoen'

In de E3 start Alpecin-Deceuninck met een minder sterke ploeg dan zondag in Gent-Wevelgem.

Milano Sanremo 2024

Van der Poel rijdt vandaag wel de E3, maar Philipsen slaat over. De winnaar van Milaan-Sanremo is een van de speerpunten voor Gent-Wevelgem. Samen met Van der Poel. Een ideale combinatie, want de wereldkampioen kan het hard maken op de Kemmelberg, terwijl Philipsen in het restant kan afwachten en vertrouwen op zijn sprint als Van der Poel niet vooruit kan blijven.

Nathan Van Hooydonck kijkt in zijn column voor Het Nieuwsblad alvast vooruit naar zondag. "Gent-Wevelgem: mét Philipsen en Van der Poel, en zonder Van Aert. Iedereen verwacht haast dat Alpecin-Deceuninck de zege maar op te pikken heeft. En inderdaad: er is bijna geen scenario denkbaar dat ze niet meedoen voor winst."

Probleemscenario

Toch zal de ploeg van de gebroeders Roodhooft één scenario moeten vermijden, aldus de ex-prof. "Er is één scenario waarin de ploeg wel in de problemen kan komen. En merkwaardig genoeg zal het dan niet op Philipsen of Van der Poel aankomen, maar wel op hun ploegmaats."

"Stel dat er na de laatste passage over de Kemmel een groep van 20 renners vooraan zit, met daarin alleen Van der Poel en Philipsen voor Alpecin-Deceuninck. Schrijf maar op: dan zal iedereen vooraan naar hen kijken. Elke aanval zullen ze zelf moeten beantwoorden. Ondoenbaar."

Als Van der Poel niet weg komt, moet Alpecin-Deceuninck aansturen op een massasprint. "Alpecin-Deceuninck is dan meer gediend met een spurt met een groep van 50 renners waarin ook nog twee of drie andere renners van Alpecin-Deceuninck zitten. Philipsen zal ze heel hard nodig hebben om de vele aanvallen die er sowieso gaan komen, terug te halen."

Achtergrond
  • Photo by Dario BelingherPool/SCA/Cor Vos Ā© 2024