Thomas Dekker over Van der Poel: 'Er zit zoveel macht achter, hij trekt zich zo gigantisch in gang in Spanje'

Mathieu van der Poel boekte in de E3 Saxo Classic zijn eerste overwinning van het seizoen.

2024 E3 Harelbeke cycling race

Het moment van de koers was natuurlijk de val van Van Aert, die onderuit schoof op de Paterberg in de hoop om een aanvallende Van der Poel te volgen. Thomas Dekker in de podcast Live Slow, Ride Fast. "Van Aert zat gelijk weer op de fiets en je zag hem meteen renners voorbijrijden. Ik denk dat Van der Poel iets sterker is, maar hoeveel heeft die valpartij gekost?"

"Die inspanning heeft hem genekt. Het verschil aan de meet was dan ook vertekend. De conclusie: Van der Poel zit iets beter in zijn vel en heeft iets meer moraal, maar het had zomaar een sprint met twee kunnen worden. Hij stortte wel in, maar vorig jaar waren Pogacar en Van der Poel ook beter, en won Van Aert wel. Een hele goede Laporte misten ze ook bij Visma | Lease a Bike."

Metertje

Dekker was hoe dan ook onder de indruk van Van der Poel. "Er zit zoveel macht achter. Deze man moet gigantisch hard trainen. We zeggen altijd dat ze bij Team Visma | Lease a Bike alles goed doen, maar Van der Poel trekt zich in Spanje zo gigantisch in gang. Je ziet allemaal mensen achter hem rijden op training, hij heeft iedere dag nieuwe mannen nodig. Indrukwekkend om te zien."

De speelvogel Van der Poel is dan ook een verdraaid beeld. "Hij zat ook lekker naar zijn wattages te kijken wat hij zou kunnen duwen tot de finish. Het is anders dan je altijd denkt. Omdat het allemaal zo makkelijk gaat, verwacht je dat misschien niet, maar hij zit ook gewoon op zijn metertje te kijken."

Nieuws
  • Photo by Nico Vereecken / Photo News