Mathieu van der Poel over E3: 'Misschien was ik nog wel beter dan in Glasgow'

Mathieu van der Poel voelde zich op training niet geweldig. Dan weet zijn omgeving inmiddels genoeg, legt hij onder andere uit.

E3 Saxo Classic 2024

Mathieu van der Poel won gisteren op grootse wijze de belangrijkste test voor de Ronde van Vlaanderen. In de E3 Saxo Classic schudde hij een solo van meer dan 40 kilometer uit z'n mouw.

Hij was al vroeg in koers actief, maar op de Paterberg ontbond hij zijn duivels pas écht. Wout van Aert, gevallen op de Pater, leek nog even terug te komen, maar uiteindelijk was MVDP veel te sterk voor zijn eeuwige rivaal en reed iedereen, inclusief de Belg, op bijna twee minuten.

Klagende Van der Poel is goede Van der Poel

Een sterk staaltje, maar dat zag hij op training deze week nog niet per se aankomen. "De voorbije week voelde ik me op training niet echt geweldig. Maar ja, het draait nu eenmaal om het gevoel in de koersen zelf. In mijn omgeving zeggen ze altijd: hoe meer ik klaag, hoe beter ik ben. En ik was ook geweldig aan het klagen, haha", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

En of-ie goed was dus. Wat is het geheim daarvoor? "Geen idee. Ik heb deze winter een goede basis gelegd en ik had geen enkel probleem. Dat maakt een groot verschil. Én ze hebben binnen Alpecin-Deceuninck een goede kennis van mijn lichaam."

Sterker dan in Glasgow?

Die kennis zorgt ervoor dat hij op dit moment beresterk is. Misschien wel sterker dan ooit, zo denkt Van der Poel zelf.

"Het niveau dat ik nu haalde, was echt heel hoog. Misschien wel het hoogste ooit. Van het WK van vorig jaar in Glasgow weten we dat ik met meer training beter kan worden. Ik probeer ook altijd beter te worden. Ik geloof dat ik als atleet nog altijd aan het groeien ben."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024