🎥 Middelvingers, duimpjes naar beneden (en gespuw?): Vlaamse 'fans' misdragen zich opnieuw

De wereldkampioen is nog maar eens het slachtoffer geworden van onsportieve Vlaamse supporters...

Mathieu van der Poel heeft vrijdag de E3 Saxo Classic op zijn naam geschreven na een solo vanaf de Paterberg. De wereldkampioen reed in z'n ééntje voorop op de Oude Kwaremont, waar een massa uitzinnige fans had postgevat. Die wisten zich niet allemaal te gedragen.

Voor de duidelijkheid: 99,9% van die Vlamingen wist zich wel netjes te gedragen en schreeuwde de wereldkampioen luidkeels naar boven. Helaas waren er ook enkelingen afgezakt naar de Vlaamse Ardennen om hem te trakteren op middelvingers en duimpjes naar beneden. Er leek er zelf ééntje te spuwen in zijn richting. De beelden:

Niet eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat Van der Poel krijgt af te rekenen met onsportieve supporters. Afgelopen crosswinter werd hij tijdens de wereldbekermanche in Hulst de hele wedstrijd getreiterd door een groepje boeroepers dat zelfs met bier en urine gooide.

Tijdens de Omloop het Nieuwsblad was dat ander Nederlandse fenomeen, Marianne Vos, dan weer het slachtoffer van wielerhooligans. Ze kreeg op de Muur van Geraardsbergen een beker bier vol in het gezicht. Die man werd later door de politie gearresteerd en Vos won de koers.

Geen categorie
  • Foto: X/AtlantaRouleur