🎥 Renner van Uno-X botst in Catalonië op verzorger van Visma - Lease a Bike

Drinkbussen aanreiken aan voorbij razende renners is niet zo simpel en het houdt wel degelijk gevaren in.

Zaterdag is het tijdens een bergrit in de Ronde van Catalonië tot een botsing gekomen tussen een verzorger van Visma - Lease a Bike en een renner van Uno-X. Dat gebeurde toen de verzorger langs de kant van de weg stond om bidons aan de renners aan te reiken.

Hoge snelheid

Het probleem was dat de dorstige renners van Visma - Lease niet aan zijn kant van de weg reden. Toen de verzorger een eerste bidon uitdeelde, hinderde hij dan ook enkele renners. Geraint Thomas kon dankzij een uitwijkmanoeuvre een aanrijding vermijden.

Bij het uitdelen van de volgende bidon ging het helemaal mis. De verzorger zag hoe een renner van Uno-X recht op hem afstormde en probeerde zich tevergeefs uit de voeten te maken. De renner botste aan hoge snelheid op de verzorger.

Op beelden is te zien dat drie renners tegen de vlakte zijn gegaan. Het is niet duidelijk of ze verwondingen hebben opgelopen. U kan in onderstaande video zelf oordelen wie in de fout ging.

Pogacar wint

De zware bergetappe werd overigens gewonnen door, wie anders, Tadej Pogacar. De Sloveen trok al op 29 kilometer van de streep ten aanval en kwam solo boven op de slotklim van eerste categorie. Egan Bernal werd knap tweede, voor Mikel Landa.

In de laatste kilometer werd ook Pogacar gehinderd. Niet door een verzorger, maar door twee politiemotoren. De Sloveen raakte hierdoor gefrustreerd en gaf enkele tikken op de achterkant van de moto, waarna hij er voorbij ging.

Achtergrond
  • Foto: X/Eurosport Nederland