Giro d'Italia: Pogacar wil vooral overleven in graveletappe: 'Niet een heel leuke etappe, zeker geen Strade Bianche'

De etappe van donderdag zou Tadej Pogacar goed moeten liggen, maar de Sloveen denkt zelf vooral aan de dag goed doorkomen. 

Pogacar

Er wachten voor de renners drie gravelstroken in de zesde etappe, maar de leider van de Giro d'Italia wil de rit zeker niet vergelijken met Strade Bianche. "Dat is het niet, om eerlijk te zijn", vertelde hij. "Het is geen leuke etappe, maar dat bedoel ik goed. Het is een etappe waarin we heel geconcentreerd moeten zijn, net als in de rit naar Lucca. We moeten als ploeg bij elkaar blijven en samen de gravelsectors aanvallen."

Als tweevoudig-winnaar van Strade Bianche zou je zeggen dat Pogacar het als kans ziet om de concurrentie nog verder op afstand te zetten. Toch lijkt hij er in een grote ronde anders in te staan. "Het wordt een heel ander verhaal. Je denkt vooraf aan de gravel, maar je kan ook in de lead-out naar zo'n strook al over slechte wegen rijden."

Valpartijen

De rit naar Lucca was behoorlijk nerveus met valpartijen van onder anderen Christophe Laporte, Attila Valter en Michael Woods. "Een valpartij kan altijd gebeuren, zoals met Laporte gebeurde. Dan kan je al op de grond liggen nog voor je op het gravel komt. Daarvoor moeten we goed opletten. "

"Ik ga niets aanpassen aan mijn fiets", vervolgt hij. "In Strade Bianche rijden we ook alleen maar met iets bredere banden en iets minder bandendruk, maar in Strade zijn veel meer gravelkilometers. Voor deze rit ga ik niet heel veel veranderen aan mijn fiets." Pogacar lijkt dus vooral bezig te zijn met de dag goed doorkomen en niet zozeer met aanvallen. Lijkt, want met de Sloveen weet je het nooit.

Nieuws
  • Cor Vos