🎥 Mathieu van der Poel bezorgt jonge fan 'mooiste dag van zijn leven'

Bij de start van Gent-Wevelgem in Ieper werd nog maar eens duidelijk dat de wereldkampioen ook in België immens populair is.

Zondagochtend zijn heel wat wielerfans afgezakt naar Ieper om de start van Gent-Wevelgem bij te wonen. De grote blikvanger was uiteraard Mathieu van der Poel. Tijdens de ploegenpresentatie bezorgde hij een jonge fan een onvergetelijk moment.

Kartonnen bord

In het talrijk opgedaagde publiek stond een jongetje, met Alpecin-Deceuninck truitje en petje, die een kartonnen bord in de lucht hield met opschrift 'Mathieu foto pls'. De presentator had dat opgemerkt en riep de piepjonge fan op het podium, waar zijn droom in vervulling ging.

Het jongetje mocht met de wereldkampioen op de foto. Na afloop liepen de emoties hoog op. Toen hem gevraagd werd of het de mooiste dag van zijn leven was, antwoordde hij volmondig 'ja'.

De ontroerende beelden kun je hieronder bekijken.

Focus naar de koers

Na het mooie gebaar ging de focus weer naar de koers. Van der Poel gooide op de eerste keer Kemmelberg de knuppel in het hoenderhoek en animeerde met Mads Pedersen de finale. De wereldkampioen verloor uiteindelijk een sprint-à-deux met de Deen.

Achtergrond
  • Foto: X/gentwevelgemofficial