Mads Pedersen wint Gent-Wevelgem: 'Gezien de vorm van Van der Poel was het moeilijk te geloven in mijn sprint'

Mads Pedersen zegevierde in Gent-Wevelgem door Mathieu van der Poel te verslaan in een sprint met twee.

Gent-Wevelgem 2024

Onderweg had Lidl-Trek de koers stevig in handen. De eerste keer Kemmelberg viel Van der Poel aan, en zaten Jonathan Milan, Jasper Stuyven en Pedersen mee. De volgende passages op de Kemmelberg was de Deen heel goed en reed hij samen met Van der Poel weg. Op naar Wevelgem.

In de sprint had Pedersen eigenlijk niet veel vertrouwen, maar hij won de spurt redelijk eenvoudig. "Ik moest er wel in geloven, omdat we elkaar niet konden gaan aanvallen. Dan zou het peloton terugkeren. Ik moest dus wel voor de sprint gaan, maar met de vorm die Mathieu laatst showde, was het moeilijk om erin te geloven."

De Ronde

Richting de spurt pakte Pedersen de kop omdat hij de snelheid hoog wilde houden. "Als ik de controle kon houden, was dat voordelig voor me. Net als de tweede en derde keer op de Kemmelberg. In plaats van Mathieu te laten controleren en me over de limiet te pushen. We hebben nadien goed samengewerkt."

Tot slot was er de vraag wat dit betekent voor de Ronde van Vlaanderen. "Dat is een heel andere koers. Ik denk dat deze race me beter ligt dan de Ronde, maar het bevestigt me wel dat de vorm goed is. Ik ga zondag met vertrouwen tegemoet."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos Ā© 2024