Mathieu van der Poel had niet de benen van vrijdag: 'Op de Kemmel lag ik er bijna af bij Mads'

Mathieu van der Poel moest in Gent-Wevelgem genoegen nemen met een tweede plaats achter Mads Pedersen.

Gent-Wevelgem 2024

De wereldkampioen brak op de eerste passage van de Kemmelberg de koers open. Hij kreeg drie renners van Lidl-Trek met zich mee. Daardoor kwam veel van het werk op zijn schouders te liggen, nadat Jonathan Milan ontsnapte. Toch wachtte Van der Poel niet en viel hij op de Plugstreets weer aan. Net op het moment dat teamgenoten van Alpecin-Deceuninck leken terug te keren.

Enorm afgezien

Pedersen zat ideaal in het wiel in die fase van de koers, maar nadat Milan werd teruggehaald deed hij ook zijn werk vooraan. Op de tweede en derde keer Kemmelberg was hij zelfs sterker dan Van der Poel. "Ik had ook weinig vertrouwen in mijn sprint", aldus een eerlijke Van der Poel na afloop tegen Sporza.

"Ik heb enorm afgezien vandaag. De tweede keer op de Kemmelberg lag ik er bijna af bij Mads, en ook de derde keer was het niet meer dan proberen zijn wiel te houden. De sterkste heeft gewonnen."

Ploegenspel

Achter Van der Poel zat Philipsen nog, maar toch besloot Van der Poel vol mee te rijden met Pedersen. "Op een gegeven moment moet je een beslissing maken, en als wereldkampioen moet je ook meerijden. Achteraf won Jasper de sprint ook niet. Het is achteraf makkelijk praten."

"Het was een slopende dag. Ik had de koers van vrijdag nog in mijn benen, maar die koers heeft Mads ook gereden. Ik had zeker niet de benen van vrijdag, maar op sommige punten kon ik me op karakter erover trekken. Ik had graag gewonnen, maar er was er eentje sterker."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos Ā© 2024