Is de rest van het voorjaar van Arnaud De Lie in het geding? 'Dit is niet de normale Arnaud, hij moet resetten'

Na de E3 Saxo Classic kwam Arnaud De Lie ook in Gent-Wevelgem niet in het stuk voor.

Bredene Koksijde 2024

De Lie was het speerpunt van Lotto-Dstny, maar na een valpartij in Le Samyn is het kwakkelen. Hij reed Parijs-Nice niet uit, deed niet mee in Milaan-Sanremo en in de vervangende koers, GP Denain, kwam hij weer ten val. Zonder erg heet het dan, maar in de laatste koersen blijkt wél dat zijn vorm minder is geworden.

Ploegleider Nikolas Maes vertelde over de kopman tegen WielerFlits. "We moeten eerlijk zijn: het was geen goede dag. We kunnen het pech noemen, maar dat is heel mager. Onze helpers hebben hun werk verricht, maar op het einde zijn we niet op de afspraak. Jasper De Buyst heeft het nog een beetje gered voor ons." Hij werd 29ste.

Reset

Hoe verder met De Lie? "Daar moeten we goed naar gaan kijken en ergens een beslissing gaan nemen. Dit is niet de normale Arnaud. We zullen met verschillende partijen moeten kijken hoe nu verder. Dit was een erg slechte dag. We gaan verschillende onderzoeken laten doen. Die jongen moet gewoon resetten."

"Falen kan en falen mag. Zeker een jonge jongen, zoals hij. De Arnaud die we vandaag zagen, koerste op 50% van zijn normale kunnen. We moeten zeggen: het is goed geweest, we gaan hem laten rusten."

"Ik geloof als vervanger in Campenaerts en in Van Moer. De Buyst is ook goed, maar de vacature staat open. Naast De Lie hebben we geen absolute kopman. Toch zijn we een ploeg die nog goed draait, dus ik heb vertrouwen in de ploeg."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos Ā© 2024