📸 Reusser gediskwalificeerd om bizarre reden, ook Petit niet te spreken over jury Gent-Wevelgem

De jury was wel erg streng tijdens Gent-Wevelgem en dat hebben Marlen Reusser en nog een deel andere renners mogen ondervinden.

Gent-Wevelgem 2024 women

Marlen Reusser bolde zondag tijdens Gent-Wevelgem in het eerste peloton over de finishlijn, maar de 32-jarige Zwitserse kampioene van SD Worx-Protime is geschrapt uit de uitslag. Ze werd door de jury gediskwalificeerd om een wel heel bijzondere reden.

Verkeerde inschatting

In de laatste kilometers belandde Reusser na een verkeerde inschatting op het fietspad. Ze baande zich een weg door het publiek en kwam al snel terug op de baan. Dat gebeurde allemaal zonder incidenten, maar het kwaad was al geschied.

De jury analyseerde de beelden en besloot om haar te diskwalificeren. Het is namelijk niet toegestaan om op het fietspad te koersen. De beelden van het manoeuvre kan u hieronder bekijken.

Onterecht uit koers

Ook Adrien Petit was na afloop niet te spreken over de wedstrijdjury. De Fransman werd naar eigen zeggen onterecht, samen met een deel andere renners, uit koers gehaald. Via X haalde hij fel uit.

"De tijdslimiet bij Gent-Wevelgem lag op 26 minuten, maar de commissarissen besloten om ons op 15 km van de finish uit de koers te halen, ondanks dat we maar 8 minuten achterop reden. Geen respect voor de renners, we zijn geëindigd op een open weg."

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2024