Roger De Vlaeminck: 'Mathieu heeft zich in Gent-Wevelgem leeg gereden voor de Ronde van Vlaanderen!'

Roger De Vlaeminck denkt dat Mathieu van der Poel Gent-Wevelgem vooral gebruikt heeft om nog beter voor de dag te komen in de Ronde van Vlaanderen.

Gent-Wevelgem 2024

‘Mathieu van der Poel heeft zich helemaal kapot gereden voor de Ronde van Vlaanderen van volgende week. Hij wilde Gent-Wevelgem wel winnen, maar hij heeft niet specifiek gereden om te winnen. Op iedere berg heeft hij zich moe gereden en Mads Pedersen is ook geen slechte coureur hè."

380 kilometer

De Vlaeminck put zoals wel vaker uit zijn eigen ongebreidelde ervaring. "Ik heb ooit ook Gent-Wevelgem gereden. 265 kilometer en vier keer de Kemmelberg en ik ging na de finish ook nog op de fiets naar huis achter de brommer. 380 kilometer had ik gereden en het resultaat was ik dat ik zó zelfzeker was voor de Ronde van Vlaanderen. Ik werd in de Ronde precies niet moe!"

"Ook Van der Poel gaat niet moe zijn in de Ronde van Vlaanderen. Voor mij is Mathieu voor 110% de favoriet voor de Ronde van Vlaanderen. Zonder tegenslag gaat hij daar voor een derde keer winnen."

Wout van Aert gaat niet vooruit

De Vlaeminck gelooft niet in de kansen van Wout van Aert aankomend weekend. "Wout van Aert gaat op het ogenblik niet vooruit. In een koers van 200 kilometer komt hij op 10 seconden van Van der Poel en hij kan er niet naartoe rijden!"

"Ge moet mij niet leren wat koersen is, hè? Van der Poel reed op dat moment ook niet volle bak…Mathieu is mijn favoriete coureur. Ik houd van zijn manier van koersen."

"Het is jammer dat Pogacar volgende week niet meedoet. Waarom kijken mensen naar de koers? Om de goede renners aan het werk te zien. Het is jammer dat in al die grote koersen bepaalde toppers ontbreken."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024