Johan Bruyneel: 'Het lijkt erop dat Van Aert een Van der Poel-complex heeft'

Johan Bruyneel denkt dat de vele verloren duels met zijn eeuwige rivaal, Wout van Aert parten begint te spelen.

Vrijdag was het weer zover. Mathieu van der Poel en Wout van Aert kwamen elkaar voor de eerste keer dit seizoen tegen in de E3 Saxo Classic en opnieuw moest het fenomeen uit België zijn meerdere erkennen in de wereldkampioen. Hij viel wel op de Paterberg, net toen Van der Poel demarreerde, maar Van der Poel was duidelijk de sterkste man in koers.

Van Aert kon gelukkig snel terug op zijn fiets springen en zette in z'n ééntje de achtervolging in op zijn eeuwige rivaal. Hij naderde nog tot op 15 seconden, maar daarna brak de veer en finishte hij als derde. "Ik vind dat Van Aert heel sterk was", zegt Johan Bruyneel in de podcast 'The Move'."

"Hij was niet zo explosief als Van der Poel. Maar we mogen niet vergeten dat hij net terug was van hoogtestage. Het duurt doorgaans een week vooraleer de voordelen zich manifesteren."

Kritiek

Van Aert stond uiteindelijk wel nog op het podium in Harelbeke, maar hij kreeg weer flink wat kritiek over zich heen. "Het is zo moeilijk om Wout van Aert te zijn in België. Vooral als hij niet wint. Het is knettergek hoeveel kritiek hij krijgt. In de E3 Saxo Classic was het opnieuw zover, maar ik vind dat hij geweldig gereden heeft. "

"Akkoord, hij zat niet in het wiel van Van der Poel op de Paterberg, maar de koers is geen videospel. Van Aert had in het gootje moeten blijven en niet panikeren toen Van der Poel demarreerde. Als Van der Poel op de top 10 meter had, dan had Van Aert hem sowieso nog bijgebeend."

Van der Poel-complex

"De rivaliteit tussen Van der Poel en Van Aert duurt al 10 jaar. Fysiek zijn ze heel close. Het lijkt erop dat Van Aert een Van der Poel-complex heeft. Hij is al zo vaak verslagen. Van der Poel heeft twee keer De Ronde, Milaan-San Remo en Roubaix gewonnen. Wout heeft één monument gewonnen."

Achtergrond
  • Foto: YouTube/WEDŪ