Laporte mist Ronde van Vlaanderen na operatie aan 'derde bal' en maagproblemen

Bijna het hele klassieke voorjaar van de Fransman is om zeep door een hardnekkige buikgriep én een euvel aan het zitvlak.

Teams presentation  Milan - Sanremo 2024

Flinke domper voor Visma - Lease a Bike en vooral voor Christophe Laporte zelf: de 31-jarige Fransman is nog steeds niet hersteld van zijn buikgriep en een blessure aan het zitvlak en moet nu ook passen voor Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.

Enkele kilo's afgevallen

Laporte is de ochtend van Milaan-San Remo ziek geworden. Hij bleek last hebben van een hardnekkige buikgriep en zou zelfs enkele kilo's afgevallen zijn. In La Primavera moest hij daarom al voor de Cipressa lossen. De E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem werden geschrapt uit zijn programma.

De Europese kampioen is helaas nog steeds niet de oude. "Helaas zal Christophe Laporte woensdag en zondag niet starten in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen", klinkt het vanuit de ploeg. "Hij is nog niet voldoende hersteld van buikgriep en zadelpijn."

Operatie

Op dit moment heeft Laporte vooral last van die zitvlakblessure. Het Laatste Nieuws meldt dat hij zelfs een operatie onderging aan een zogenaamde 'derde bal', wielerjargon voor een ontsteking aan het perineum. De ploeg hoopt hem op tijd hersteld te krijgen voor Parijs-Roubaix.

Visma | Lease a Bike heeft te kampen met meer pech, want ze zagen ook Dylan van Baarle met ziekte wegvallen voor Dwars Door Vlaanderen. Bovendien gingen er in de afgelopen wedstrijden de nodige renners tegen de grond.

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2024