Arnaud De Lie trekt streep door voorjaar: 'Zijn basis was niet breed genoeg'

In overleg met de ploeg werd beslist dat het beter is dat Arnaud De Lie fysiek en mentaal gaat herbronnen.

Grand Prix de Denain - Porte du Hainaut 2024

Zoek straks tijdens Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix niet naar Arnaud De Lie. Het 22-jarig goudhaantje van Lotto-Dstny maakt vroegtijdig een einde aan zijn voorjaar. Dat werd beslist in overleg met de ploeg.

Besluit samen genomen

"Het management en de prestatie-afdeling van de ploeg hebben samen met De Lie besloten dat hij niet zal starten in de komende klassiekers", klinkt het in een persbericht. "Hij zal wat tijd nemen om te herbronnen en op te bouwen naar het tweede deel van het seizoen. De datum van zijn terugkeer wordt binnenkort definitief bepaald."

De verwachtingen bij aanvang van het seizoen waren heel hoog, maar De Lie slaagde er tot dusver niet in om een koers te winnen. In de E3 Saxo Classic moest De Lie al voor de finale afhaken. In Gent-Wevelgem strandde hij pas op een teleurstellende 90e plek.

"Arnaud moet nu vooral rusten en de basis leggen voor het verdere verloop van het seizoen", zegt CEO Stéphane Heulot aan Het Nieuwsblad. "Dit was de meest wijze beslissing die we konden nemen."

Ziekte, val en fundering

Heulot ziet drie redenen voor het ondermaats van het Waalse toptalent. "Arnaud werd een eerste keer ziek tijdens de stage in Spanje en dan was er die val in Le Samyn. Denain en Bredene-De Panne leken tekenen van beterschap maar de fundering om goed te zijn in de echte klassiekers, die was er niet. Zijn basis was gewoon niet breed genoeg.”

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos Ā© 2024