📸 Bekende wielerfotograaf Jered Gruber maakte fantastische foto's van Gent-Wevelgem

Jered Gruber is een bekend wielerfotograaf en bij Gent-Wevelgem maakte hij enkele bijzondere foto's, ook met WO I als achtergrond.

Gent-Wevelgem 2024

De Amerikaan Jered Gruber (en zijn vrouw Ashley, maar het Insta-account staat op zijn naam) reizen de hele wereld over om zelf te fietsen, maar vooral om de meest prachtige wielerfoto's te maken. Bij Gent-Wevelgem was hij weer van de partij.

Kunstzinnige foto's

Wij maken met veel plezier en naar volle tevredenheid gebruik van de foto’s van het foto-agentschap van Cor Vos, maar die van Gruber mogen er ook zijn. Ze zijn vaak net even wat kunstzinniger dan de ‘normale’ wielerfoto’s.

Hieronder zie je enkele foto's die hij maakte bij Gent-Wevelgem van afgelopen zondag. Je kunt zijn wielerfoto's ook bestellen: hierrrr. Maar dit overzichtje van Gent-Wevelgem staat gewoon op z'n Instagram (swipe naar rechts voor alle foto's).

Wij vinden met name de foto met de oorlogsgraven op de voorgrond en het voortrazende peloton erachter indrukwekkend en een mooie vondst van Gruber.

Grubers verhaal bij de foto's

Gruber schrijft bij de foto's zoals je ziet ook nog een heel verhaal. Hij geeft wat uitleg bij de foto's en zegt waarom hij het zo bijzonder vindt om bij Gent-Wevelgem aanwezig te zijn.

"Ik weet niet wat het is met Gent-Wevelgem, maar ik ben hier heel graag! Het is heel tof om hier foto's te maken. Ik heb niet het gevoel dat er echt iets belangrijks is in de koers is om op de gevoelige plaat vast te leggen (behalve de Kemmelberg), dus er zijn geen plekken om af te vinken. Misschien werkt dat bevrijdend voor me."

"Achterop de motor voelde ik me als een klein kind vandaag", schrijft hij ook nog. Vervolgens beschrijft Gruber hoe hij op miraculeuze wijze toch nog op de Kemmelberg belandde en daar een mooie plaat schoot. Woensdag is er hij er weer bij in Dears Door Vlaanderen!

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2024