Wout Poels kreeg in Ronde van Catalonië vuistslag van Movistar-renner: 'Hij zette zich recht, en haalde vol uit'

Wout Poels reed een goede Ronde van Catalonië, maar bleef ook met een bittere nasmaak zitten.

Tirreno-Adriatico 2024  - stage 6

In de podcast In Koers vertelt hij over de akkefietjes die hij had met renners van Movistar. In eerste instantie Nairo Quintana. "We reden op de slotklim en ik voelde me goed. Ik wilde opschuiven, maar niemand liet me ertussen. Ik besloot achter Mas te gaan rijden, naast Quintana. Dat kan vervelend zijn, maar ik probeerde hem niet weg te duwen, ofzo."

Elleboog

Toch was de Colombiaan, die in het peloton niet bekendstaat om zijn vriendelijkheid, er niet van gediend. "Op een gegeven moment gaf hij een elleboog. Toen vroeg ik waarom hij dat deed en waarom hij zo agressief was. Ik zei nog gekscherend: 'Of zit je weer aan de Tramadol?' Dat verstond hij denk ik wel, haha. Achteraf dacht ik: misschien had ik dat niet moeten zeggen. Maar hij is zelf zo stom geweest om het te gebruiken in de Tour."

Op de voorlaatste dag had hij nóg een akkefietje met een renner van Movistar: Ivan García Cortina. Eentje van een andere orde.

Vuistslag

"Aan de top werd het dringen voor de afdaling. Toen kwam Cortina net voor de top ertussen, en die zette zich rechtop en haalde vol met een vuistslag uit op mijn bovenarm. Alleen mijn bovenarmen zijn niet zo ontwikkeld, dus het deed nog echt pijn ook."

Als antwoord waarom hij dat deed, zei Cortina: "'Het is altijd hetzelfde met jou.' Ik dacht: ik kan hem hier niet mee laten wegkomen. We hebben het telkens over veiligheid, en dan heb je zo'n renner. Na de finish ben ik de UCI gaan opzoeken en die hebben een VAR. Ik heb daar een officiële klacht gemaakt, want meerdere renners hebben het gezien. Hij kwam er nog heel goed mee weg met een kleine boete en wat UCI-punten aftrek."

Van de Spaanse agressor hoorde hij niets meer. "Ik ben nog twee jaar ploeggenoot met hem geweest en dan denk je dat hij misschien 'sorry' komt zeggen de volgende dag, maar ik heb hem niet gezien. Dat zegt alles over die jongen. Een triest figuur."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2024